Hvad laver en bedemand?

bedemand Østerbro
marts 7, 2021 0 Comments

Du har måske før undret dig over, hvad en bedemand egentlig laver af arbejde. Det kan være meget smart at kende til, når man kommer til at miste en, man holder af. Det kan også være, du allerede har mistet en og derfor søger svar på, om du skal bruge en bedemand. Så er du kommet til den helt rigtige artikel. 

Du er ikke tvunget til at vælge en bedemand 

I princippet kan du godt stå for hele begravelsen selv, når du mister en tæt på dig. Det er bare de færreste, der har overskuddet til det, fordi sorger fylder så meget, at det kan være svært at koncentrere sig om andre ting.  

Du kan derfor vælge en Bedemand Østerbro, hvis du bor på Østerbro og har mistet en, du holder kær. Det kan være godt for psyken at vælge en bedemand på Østerbro, fordi man får taget noget af det pres af, der automatisk kommer i forbindelse med en begravelse. Der er mange ting, man skal sørge for, og dette kan bedemanden på Østerbro hjælpe med. 

Dødsattest og dødsanmeldelse 

Når man mister en tæt på, så skal der først og fremmest laves en dødsattest og en dødsanmeldelse. Dødsattesten skal udføres af en læge, men det er derefter normalt, at bedemanden får en kopi heraf, så han eller hun har det rette oplysninger. En dødsanmeldelse skal indberettes hos begravelsesmyndigheden – det er også noget, bedemanden kan hjælpe med. 

Tal om det 

Man kan også bruge en bedemand til at tale om det, der er svært. En bedemand er vant til at håndtere døden og de pårørende, der står tilbage. En bedemand ved lige, hvordan han eller hun skal hjælpe, og hos en bedemand finder du en person, der står klar til at lytte.  

Det kan godt være rart at tale med en fremmed om, hvordan man har det. Nogle gange er det lettere at åbne op for nogle, der ikke kender en. Det kan f.eks. også være, hvis mange af de andre tætte er kede af det. Så kan det være lettere at tale med en udefrakommende.  

Forberedelse af den døde 

Det kan være hårdt for psyken at skulle hjælpe med at forberede en, man har været tæt på. Det kan selvfølgelig godt være, du har lyst til at være med til at vælge, hvad den afdøde skal have på, men det kan være svært rent faktisk at skulle hjælpe med det. Her er det igen smart at have en bedemand, for han eller hun kan hjælpe dig og være en god støtte, som du har brug for i en svær tid. 

Forberedelse af ceremonien 

Selve ceremonien kræver også en del forberedelse. Hvis du er tæt på den afdøde, så kan det sagtens være, at byrden ligger på dig. Det kan være enormt svært at forholde sig til, hvordan det hele skal foregå, og her kan en bedemand igen hjælpe. Bedemanden er vant til at holde ceremonier som disse, og han eller hun kan derfor hjælpe dig med at finde ud af, hvordan det hele skal foregå. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.