Økologisk undertøj: Derfor skal du købe det

økologisk undertøj
januar 8, 2021 0 Comments

2020 bød på corona, nedlukninger og et hav af restriktioner, og meget var anderledes, end man havde været vant til.Men ikke alt er blevet ændret, for menneskeheden står fortsat overfor et problem af galaktiske dimensioner, som skal løses på rekordtid. Det drejer sig nemlig om den globale klimakatastrofe, der ifølge stort set alle førende forskere og eksperter på området er meget nært forestående.  

Hvert enkelt individ bør derfor løfte ansvaret og bære det på egne skuldre, så kloden, som man kender den, kan fortsætte med at eksistere. I den forbindelse kan man passende starte med at anlægge en økologisk livsstil – og hvorfor ikke lægge ud med økologisk undertøj? 

Hjælp miljøet 

Konventionelt landbrug er oftest en sand dræber, når det kommer til natur og miljø, fordi der pumpes vanvittige mængder af sprøjtegifte og pesticider ud i naturen. Verden står i øjeblikket overfor en uoverskuelig biodiversitetskrise, hvor et utal af arter uddør, og der er stor mangel på blandt andet insekter. Det skyldes til en vis grad de mange giftstoffer, der udledes i naturen via landbruget, og det skal meget gerne stoppe, hvis insekterne skal klare den.  

Problemet skyldes imidlertid langt fra kun de landbrug, der konkret står for forureningen, men i ligeså høj grad de forbrugere, der tankeløst køber produkterne. Økologisk undertøj er første skridt mod et opgør med tendensen til at oversprøjte landbrugsafgrøder, der både sælges som fødevarer og bruges i tøj.  

Håndsrækning til fremtidige generationer 

Økologisk undertøj har den markante fordel, at det skal være fremstillet af naturmaterialer, der er økologiske, som eksempelvis bomuld eller uld. Det er et stort plus for naturen, fordi der således ikke pumpes litervis af sprøjtegifte ud undervejs i produktionen, og det vil faktisk ikke bare gavne naturen, men også fremtidige generationer.  

I Danmark og flere andre steder er det nemlig et stort problem, at pesticiderne trænger ned gennem jorden og ender i grundvandet, som kan blive forurenet i så voldsom en grad, at det ikke vil kunne bruges som drikkevand.  

Det går godt nok ikke udover danskerne nu og her, men de næste par generationer vil kunne mærke konsekvenserne på egen krop.Ved at købe økologisk undertøj sikrer man således sine børn og børnebørn et bedre og sundere udgangspunkt, når det handler om rent drikkevand. 

Gennemført livsstil 

Økologiske fødevarer er begyndt at stige i popularitet blandt den danske befolkning, men det er ikke nok. Har man besluttet sig for at leve et liv med økologi, bør man udvide sin horisont, så man også køber både økologisk undertøj og tøj generelt. Når man endelig beslutter sig for at gøre noget, der er supergodt for både natur, dyr og fremtidens generationer, kan man ligeså godt gøre det ordentligt.  

Spiser man økologisk og køber man også økologisk undertøj, begynder det således at ligne noget, frem for hvis man blot havde valgt én af de to ting.  

Økologi er fremtiden – så hvorfor ikke begynde nu? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.