Sådan kan juridisk rådgivning hjælpe dig

juridisk rådgivning
juli 8, 2021 0 Comments

Når de fleste mennesker hører ordene jurister eller advokater, tænker de fleste nok på enten store virksomheder, det offentlige eller strafferetssager. Men i virkeligheden kan du som ganske almindelig og lovlydig person også få brug for juridisk bistand. Der er nemlig en del scenarier, hvor du som privatperson faktisk bør kontakte en advokat, så denne kan vejlede og sikre dig bedst muligt. En advokat er, for det første, uddannet i jura. Derfor forstår han eller hun paragrafferne. Derudover har alle advokater arbejdet med jura i mindst 3 år før, de modtager deres beskikkelse. Derfor kender de ikke blot paragrafferne – de er også vant til at arbejde med dem. 

Læs mere om, hvordan du kan anvende juridisk rådgivning på: www.nemadvokat.dk 

Lad en advokat håndtere dit boligkøb 

Hvis der er noget, som kan overraske førstegangskøbere af boliger, så er det den kolossale mængde af dokumenter, som de får overrakt. Derudover vil selve indholdet i dokumenterne typisk også være ret vanskeligt at forstå fuldt ud. Især, hvis du ikke selv er juridisk uddannet. Derfor kan det være en særdeles god idé at lade en boligadvokat håndtere dit hus- eller lejlighedskøb. Faktisk kan en boligadvokat mere end blot gennemgå dokumenter for dig. Advokaten vil typisk også kunne varetage hele kommunikationsdelen med både ejendomsmægler og bank. Derudover vil han eller hun også kunne hjælpe med skøde og mange flere aspekter.  

Bliv økonomisk sikret inden ægteskab 

Skal du til at indgå i et ægteskab? Og er du indehaver af en stor formue? Eller har du måske nogle værdigenstande, som du absolut ikke ønsker skal gå til din kommende ægtefælle ved en eventuel skilsmisse? Så bør du kontakte en advokat med speciale i familieret. En sådan advokat vil kunne hjælpe dig med at udforme en ægtepagt. I en ægtepagt har du mulighed for at præcisere, hvordan din formue skal deles, hvis I skal igennem en skilsmisse. Det kan gælde hele din formue. Men du kan også udvælge enkelte aktiver, som du vil være sikret ved en eventuel skilsmisse. At lade hele eller dele af formuen være sikret dig ved skilsmisse, kaldes i øvrigt for særeje. 

Få sikret din sidste vilje 

Hvis du gerne vil påtænke dine efterladte i et testamente, bør du også få en advokat til at bistå dig. I princippet er der intet til hinder for, at du blot skriver dit testamente på en post-it og lader den hænge på køleskabet. Men i virkeligheden kan den slags testamente nemt bestrides. Blandt andet kan dine efterladte gøre indsigelser om, hvorvidt du overhovedet selv har skrevet testamentet. Eller de kan bestride, hvorvidt du var ved din fulde fornuft, da du skrev det.  

Lad en advokat udforme dit testamente 

Derfor kan det være en klar fordel at lade en jurist udarbejde et notartestamente for dig. Indholdsmæssigt adskiller det sig ikke særligt meget fra andre testamenter. Det særlige ved notartestamentet er, at du skal møde op i din lokale skifteret og underskrive det. Her vil en notar bevidne, at du rent faktisk ér dig selv, og at din fornuft fungerer upåklageligt. Det vil gøre det umuligt for dine efterladte at bestride testamentet.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.