Skab et nordisk og enkelt udtryk med et smukt foto

fotofactory
maj 4, 2021 0 Comments

Det kan være rigtig svært at indrette sig på en måde, hvor ens hjem føles både rart og hyggeligt og samtidig også smukt og ryddeligt. Det kræver først og fremmest, at du lægger lidt tid og tanke i projektet og selvfølgelig også, at du vil vedligeholde det udtryk du har skabt efterfølgende. Den nemmeste og måske mest oplagte stil at gå efter herhjemme i Danmark er den enkle og meget smukke nordiske indretningsstil.

Nordisk passer i alle hjem

Den nordiske stil er kendetegnet ved at være meget enkel og passer sig godt selv til det lille hus eller den lille lejlighed. Det handler om at skabe et smukt og enkelt udtryk med bløde, naturlige farver og materialer, samt spændende kontraster. Hvide vægge og lyse rum er typisk, men du kan også vælge en anden lys grundfarve, f.eks. grå eller sand, og en håndfuld nuancer af samme farve, der matcher den godt. Vælg derefter en kontrastfarve, der pifter alting lidt op. Vælg kun enkelte elementer i den stærkere kontrastfarve, f.eks. bløde puder, pyntegenstande, eller måske en enkelt væg, så de virkelig får lov at skille sig ud.  

Tag naturen med indenfor

Derefter er det vigtigt at få det naturlige look med. Hæng et flot, simpelt foto fra den danske natur fra fotofactory op i stedet for spraglede billeder, ryd vindueskarmen for små pynteting og udvælg i stedet et par friske, grønne planter. Vælg naturlige materialer og lav gerne nogle spændende kontraster mellem træ, keramik, jern, uld og sivflet. Alt hvad du kan passe ind i dit farveskema og det udtryk, som du er ved at få skabt. Du kan også lege lidt med formerne. Vores hjem har tendens til at blive mere og mere firkantede. Vælg keramik med naturlige former, et rundt spejl på væggen og en levende lampe, der skaber liv og bevægelse i det simple rum.

Personlighed i et enkelt foto

Mange af os har en ide om, at personlighed i et hjem skabes med masser af personlige minder, nipsting og fotos af venner og familie på væggene. Du kan dog sagtens indrette dig hjem enkelt og stilfuldt og stadig få det personlige med ind. I stedet for en væg fyldt med fotos af familie og venner, få i stedet taget et par flotte, kunstneriske fotos af dem, du holder mest af. Ja, en fotosession hos en dygtig fotograf koster penge, men det gør et flot stykke kunst. Til gengæld er dit kunstværk fyldt med personlighed og oplevelsen er samtidig et minde, du altid vil have hos dig.

fotofactory

Stilen holder ikke sig selv

Det er skønt at have hjemmet indrettet på en sådan måde, at man faktisk træder indenfor og føler, at det er en smukt rum. Men stilen passer selvfølgelig ikke sig selv. Det er de samme møbler og det samme foto der hænger på væggen lige meget hvad, men roder du meget eller begynder du at snige nipsting tilbage på hylderne, så er stilen væk. Hold ved din beslutning og hold dit hjem smukt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.