Vælg din seng med omhu

januar 26, 2022 0 Comments


Hvis du overvejer at købe en seng, er det nemmere at tænke på, hvilken seng der ikke er vigtig, end hvilken seng der faktisk er vigtig. Selvfølgelig er sengen vigtig for at få en god nattesøvn. Men der findes så mange senge! Memory foam-seng, vandseng, platformsseng… Det kan være overvældende at finde ud af, hvilken seng der er den rigtige for dig. Du kan derfor med fordel købe din seng nemt og enkelt i dag hos https://time2sleep.dk/. Med en seng fra time2sleep sikrer du at du sover godt og er dejlig veludhvilet.

Sengens opbygning

Anatomi af en seng: En “voksen” seng findes normalt i en af to stilarter: en klassisk madras på gulvet eller en boxmadras og madras i en træramme med ben, der hæver den fra jorden med ca. 5 cm. I begge stilarter skal du kigge efter robuste lameller af krydsfiner eller lignende, der giver tilstrækkelig støtte til at holder sengen i form. Hvis man ikke har så mange penge, kan man med fordel også ligge en madras ovenpå paller. Dette giver dog ikke samme affjedring som en almindelig seng. Dog løfter den sengen op fra gulvet, hvilket nogen foretrækker – fremfor at ligge på gulvet.

Sengetype

En god seng er vigtig, fordi alle har brug for søvn. Det betyder, at det ikke kun handler om dit komfortniveau, når du lægger dig på sengen. Den bedste seng giver også mulighed for at ligge behageligt, når du læser i sengen, ser tv eller har andre aktiviteter ud over at sove. En komfortabel madras sikrer, at der ikke er problemer med at falde i søvn og holde sig i søvn hele natten , hvilket kan gøre hele forskellen for alle, der kæmper med at falde i søvn eller få sovet ordentligt. Det er vigtigt at din seng tilpasser sig dig og ikke omvendt.

Køjesenge er det klassiske valg til børn der skal dele værelse. Rigtig mange mennesker har skønne minder fra deres barndom, lejerskole, efterskole og m.m. med køjesenge. Denne type seng udnytter pladsen optimalt ved at stable sengene ovenpå hinanden og man kan derfor bruge pladsen til andet.

Almindelige flydere er til de voksne der sover sammen. En stor seng er som regel nødvendigt. En klassisk dobbeltseng, en rigtig flyder. Dette er der rigtig mange voksne der har, da de sover i samme seng som deres partner. Der er derfor nødt til at være plads til at man kan putte samtidig med, at man skal kunne ligge med ryggen til hinanden uden at det generer modparten. Der skal altså være plads til alle. Nogle gange kan det også være at ens barn også ligger i sengen fordi de har mareridt. Derfor kan man med fordel have en stor seng med god samvittighed.

Vandsenge er også gode til folk med ADHD. Nogen studier viser at børn der har meget uro i kroppen, falder nemmere og hurtigere til ro i en vandseng. Geometrien i at sengen tilpasser sig kroppen, giver en behagelig følelse i kroppen. Derfor kan dette være et godt valg, hvis dit barn med ADHD eller generelt søvnbesvær skal vælge seng.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.