Det gode sammenhold på arbejdspladsen

tøj med tryk
november 2, 2020 0 Comments

Langt de fleste kan nikke genkendende til udsagnet om at gode kollegaer og kammeratskab er noget af det vigtigste på arbejdspladsen. Hvis ikke man føler sig velkommen eller som en del af et hold når man er på arbejde, så kan det meget hurtigt blive en ærgerlig oplevelse. Derfor fokuserer mange virksomheder på at danne rammerne for det gode fællesskab. Med andre ord, så bruges der meget tid på at motivere og engagere medarbejde. Derfor kommer her en hurtig inspirationsguide til at øge sammenholdet på din arbejdsplads.

Sportshold

En af de mere populære foranstaltninger i forhold til teamspirit er at danne et firma sportshold. Der findes ikke mange andre ting, der kan ryste folk sammen, som et sportsarrangement. Når der f.eks. spilles fodbold, så findes der ikke den samme hierarkiske rangorden, som når man er på jobbet. Folk er altså på samme niveau og kæmper i flok, hvilket uden tvivl styrker de sociale relationer. Målet er at overføre denne følelse af ”at løfte i flok” til arbejdet, for at optimere effektiviteten.

Når der dyrkes motion i fællesskab, så er det typisk iført samme beklædning for på den måde at signalere at man er et samlet hold. Tøj med tryk som f.eks. firmalogo eller firmanavn er derfor en oplagt ide til at gøre oplevelsen af teamspirit fuldendt.

Tøj med firmaets logo er i det hele taget noget, som giver en følelse af at være en del af et hold. Der findes næsten ingen grænser for hvilken type beklædning, der kan få trykt eller syet et logo på, for at gøre det velegnet til arbejdsbrug.

Teambuilding

Ud over sportshold og fælles motion, så findes der også mange andre former for teambuilding. Hvad enten der er tale om madlavningskurser, klatreture eller selskabslege, så findes der masser af udbydere af kurser. Det gør sjældent nogen skade at investere en dag i teambuilding, da resultatet typisk er et bedre sammenhold både uden for og på arbejdspladsen.

Tommelfingerreglen for de fleste teambuilding øvelser er at nedbryde barrierer, der i hverdagen kan fungere hæmmende på samarbejdet. Det kan bl.a. være hierarkiske barrierer, der gør at en ansat ikke har lyst til at åbne op og tale med en overordnet. Ved at stille folk i den samme situation og på den måde fjerne fokus fra overordnet/ansat, til at skulle løse en ikke-arbejdsrelateret opgave sammen, så styrkes fællesskabsfølelsen typisk gevaldigt.

tøj med tryk

Fredagsbarer og andre sociale events

I og med at sportshold og motion i fællesskab med andre ikke nødvendigvis er lige sjovt for alle, så findes der også andre muligheder for at bringe folk tættere sammen. En af de mest populære sociale arrangementer er den klassiske fredags-bar, hvor der ikke skal tænkes på arbejdsmæssige forhold. Det er ikke nogen hemmelighed, at alkohol normalt gør stemningen mere afslappet, og til en fredagsbar med nogle øl og hygge kan folk være mere afslappede. Det er en rigtig god måde at sørge for, at de førnævnte barrierer ikke er en hindring for, at folk lære hinanden bedre at kende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.