Vil du gerne i gang med cocktailene?

gin drink
november 25, 2020 0 Comments


Kunne du godt tænke dig at komme i gang med at lave flere cocktail? Der er helt bestemt noget rigtig festligt og lidt mere elegant over at sidde med en lækker cocktail i stedet for en flaske øl. Men hvis man endnu ikke er helt sikker på, hvad man godt kan lide, og hvad ens eventuelle gæster bedst kan lide, så kan det være svært at se, hvor man skal starte med opbygningen af ens barskab.

Kom godt fra start med den rigtige flaske alkohol

Mange begår den klassiske fejl med at tro, at de skal have et helt fyldt barskab, hvor intet mangler. Men der er absolut ingen grund til at gå ud og købe alle typer af alkohol, sirupper og likør med det samme, når du vil udforske cocktailens verden. Det ender bare med at blive rigtig dyrt for dig, og måske får du slet ikke brugt flaskerne op, før de bliver dårlige. Plus du vil sikkert opdage at der findes visse flasker, du slet ikke kan fordrage smagen af.

Derfor er det vigtigt at vide, hvilke typer alkohol du overhovedet kan lide. Mange kan godt lide smagen af gin, og da den ikke overtager for meget, men samtidig smager af mere end eksempelvis vodka.

Her kan du finde frem til nogle forskellige gin: https://www.jyskvin.dk/.

Det kan også være en god ide at finde frem til en type alkohol, som nemt kan bruges i flere forskellige drinks. På den måde kan du nemt afprøve diverse typer af drinks og finde frem til, om du er til de sure, søde, enkle eller komplekse. Hvis du vælger en type alkohol, der åbner op for mange kombinationsmuligheder, så vil du sikkert synes, at det er rigtig sjovt at mikse cocktails.

grape drink

Du kan afprøve mange drinks med gin

Gin er et rigtig godt sted at starte. Du kan nemlig bruge gin i et væld af drinks, og det giver dig derfor mange muligheder for at udfolde dig som hjemme bartender. Bare indenfor den klassiske G&T kan du gå mange forskellige veje, alt efter hvilke typer af tonic, du køber, og hvad slags garnish du putter i drinken. Du kan lave dem simple og klassiske, men du kan også sagtens lave en mere interessant G&T. Så bare inden for denne ene drink er der et væld af muligheder og sjove kombinationer, du kan lege med.

Men du kan også gå over til lidt sværere drinks, hvor du bruger mere end blot to ingredienser. Dog behøver de stadig ikke at være meget komplicerede eller dyre at lave. Du kan for eksempel prøve at kaste dig ud i at lave en Tom Collins, hvis du vil afprøve en lidt sur drink. Den har nemlig en del citronsaft i sig. Tricket er, at du skal finde den rigtige balance mellem det søde og sure. Er du lidt mere interesseret i de helt søde drinks, så er en Gin Hass måske et hit. Der er der nemlig godt med sødme fra mango siruppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.