Få en lille stationær computer?

mini pc
februar 10, 2021 0 Comments

Når man siger stationær computer, vil mange mennesker tænke på et kæmpe læs der vejer utroligt meget og sluger rigtigt meget strøm. Men som teknikken bliver bedre og bedre har man muligheden for at lave nogle mere avanceret stationær computere. Hvis man godt kan lide ideén bag en stationær computer, men bare synes den er for stor og klodset, så er der kommet en ny mulighed man kan kigge på nu. Dette kaldes en mini pc.  

Hvad er en mini pc? 

En mini pc er meget af det den lyder til at være. Det er en stationær computer der bare er blevet meget mindre. Mange mennesker vil straks tro at ydeevnen også er blevet mindre så, men dette er dog ikke tilfældet. Det er lykkedes at lave en lille stationær computer der har samme ydeevne som de store, men bare i en lille format. Dette er rigtigt godt hvis man var fan af en stationær, men gerne ville have noget mindre. Dette kan nemlig blive brugt i mange situationer. Udover at de er meget mindre så er der også nogle andre ting der er gode ved dem. De larmer ikke så meget som en almindelig pc. En almindelig stationær pc har det med at larme rigtigt meget. Dette gør den fordi den skal køle dens dele ned sådan den ikke bliver overophedet. Det kan skyldes at man presser computeren lidt for meget i forhold til hvad den kan. Da den er blevet mindre er der også meget mindre der skal køles ned, derfor larmer den ikke så meget som en almindelig pc ville gøre i mange tilfælde. Den bruger ikke så meget strøm som en stor computer. En stor computer skal tit have meget strøm for at holde alle dens dele i gang. Her er det igen det samme med mini pc´en. Da der er mindre dele i den, så skal den heller ikke have så meget strøm. Dette kan spare en for mange penge hvis man bruger ens pc meget.  

Hvilke situationer kan den bruges? 

En mini pc kan bruges mange forskellige steder. Det kan både bruges derhjemme, den kan også bruges til at spille på, men den kan også bruges i en virksomhed. Hvis man sidder mange mennesker der hver især har en computer, kan det meget hurtigt blive meget varmt derinde. Dette skyldes at en normal computer skubber alt det varme luft ud af dens system og på den måde lige så stille varmer rummet op. Hvis der er måske 20 maskiner der alle sammen gør dette, kan det hurtigt blive meget varmt inde i det lokale. Det kan også lugte rigtigt fælt af varmt luft. Dette slipper man for hvis man bruger en mini pc i sin virksomhed. Den skubber nemlig ikke så meget varm luft ud, og man vil derfor kunne opleve et meget bedre indeklima. Logisk nok så fylder den bare generelt mindre, så en arbejdsplads vil se bedre ud når der ikke står 20 kæmpestore computere der tager alt det plads der er i rummet.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.