Kom i praktik i udlandet

ophold i udlandet for unge
august 29, 2021 0 Comments

Når man skal uddanne sig som fx sygeplejerske, læge eller tandlæge, så skal man ud i praktik på et tidspunkt i ens uddannelse. Det er for at få erfaring, men også så man kan lære, hvordan det fungerer i den branche. Mange ser frem til at skulle ud i praktik, da det er der, at man får brugt alle de redskaber, som man er blevet undervist i. Mange synes, at det er det sjove ved at være under uddannelse. Det, at man får lov til at prøve faget af. 

Tag på et udenlandsophold 

Når man skal i praktik, så kan man vælge at tage et udenlandsophold. Det vil sige, at når man skal i praktik, så kommer man i praktik i udlandet. Der får man en masse erfaringer og samtidig får man en oplevelse for livet. 

Sådan kommer du til at bo 

Hos www.trymedics.dk tilbyder de udenlandsophold, hvis man skal uddanne sig som læge, sygeplejerske eller jordemoder samt andre uddannelser. Der kan man vælge at være væk i 4-12 uger. Man kan vælge, om det skal være i Uganda eller i Zanzibar. Der kommer man til at bo sammen med andre unge. Mange får skabt nogle venskaber, der varer hele livet. Samtidig deler man værelse med nogle, der går op i det samme som en selv, og det synes mange er sjovt. Der er ansat rengøringspersonale og kokke, så man undgår at skulle gøre rent og lave mad. Sådan kan man koncentrere sig om opholdet og om at lære så meget som muligt. Man deler værelse med andre. Der er både Wi-Fi og tv i lejligheden. Der er også en have, som man kan slappe af i.  

Kom i praktik, selvom du ikke er under uddannelse 

Ved at komme ud i praktik, så får man prøvet branchen af, og sådan finder man ud af, om faget er noget for en. Man får at føle, hvad faget kræver af en, og sådan finder man ud af, om det er det, som man vil arbejde med fremadrettet. Man kan også komme i praktik i udlandet på trods af, at man ikke er startet på en videregående uddannelse. Sådan finder man ud af, om faget er noget for en. Man får lov til at snuse til, hvordan det fx er at arbejde som læge. Der vil man følge nogle, der er uddannet, og de vil lære fra sig. Men man kan også komme af sted imens, at man er under uddannelse. Ved at tage af sted på et udenlandsophold, så får man også indblik i, hvordan et anderledes sundhedssystem fungerer. Man får lov til at opleve, hvordan det er at bo i udlandet. Måske i et land, der ikke har det samme sundhedssystem som os i Danmark. Det er en god erfaring, som man kan bruge senere i livet. Samtidig kommer man måske til at sætte mere pris på det sundhedssystem, som man har i Danmark, hvor man ikke skal betale for at komme til lægen eller på hospitalet.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.