Lav hyggedage i haven med sjove havespil

Havespil
april 13, 2021 0 Comments

Det gode vejr har været længe undervejs, men de lækre solskinsdage er endelig begyndt at rykke ind, og det betyder jo ofte, at vi begynder at rykke ud! Vejret skal nydes og der er bare ikke noget som en ordentlig gang solskin, grill og hygge i haven til at trække humøret helt op. Altså på den helt afslappede måde. Men hvad skal du lave derude, hvis du gerne vil have mest muligt hygge ud af haven? Du skal da invitere venner eller familie på havespil!

Ganske lidt forberedelse

Det fantastiske ved at spille havespil er, at det næsten ingen forberedelse kræver, når først du har fået anskaffet dig et par gode spil. Det kræver faktisk ikke andet end en forholdsvis nyslået græsplæne, eller en god, flad parkeringsplads. Når bare du har et sted i kan være, så er du faktisk klar til at invitere familie eller venner på en hyggelig eftermiddag med havespil! Er det noget, der skal sættes op, så kan det oftest hurtigt og nemt gøres sammen.

Havespil for enhver smag

Der findes utrolig mange forskellige spil og det er rimelig nemt at finde et alle kan lide, hvis ellers bare alle kan lide at spille spil. Mange er simple spil, men har du lyst til at gøre mere ud af det, er det nemt at lave turneringer med præmier og hele molevitten, så selv de mest konkurrenceorienterede synes, at det er værd at kæmpe for! Og husk selvfølgelig lidt vådt og tørt til alle, eller bed dem selv have noget med til jeres hyggedag!

De gamle klassikere

Petanque og kroket er gode gamle klassikere, som de fleste kan lide. Begge spil er lidt lange – eller kan i hvert fald blive det – og er rigtig gode hvis man har planlagt en lang hyggedag i haven, hvor det også er muligt at gå lidt til eller fra spillet, hvis man spiser eller drikker lidt imens. Petanque kræver dog, et man kan indrette en god bane til det, men hvem kan ikke det i den gode sags tjeneste? Gør klar til kamp!

Godt for få spillere

Et bud på et spil, der er både sjovt og godt hvis man kun er to eller tre, er stigegolf. Stigegolf kan man spille både alene eller flere personer, og om nødvendigt både sammen eller hver for sig, hvis man har flere sæt. Spillet er et simpelt og hurtigt kastespil, men det er sjovt og udfordrende for de fleste. Også meget oplagt til brug i haveturneringer.

Kongen over dem alle

Der findes rigtig mange gode havespil og der er sikkert delte meninger om, hvilke der er de bedste. Men højt på de flestes liste vil du finde kongespillet. Kongespillet, også kendt som Kubb, er et gammelt spil med aner helt tilbage til vikingetiden. Det er nemt at sætte op og nemt at lære, selv om det kan være lidt svært for de små børn. Kongespillet er nok også en rigtig klassiker for mange, og hvis det ikke er for dig endnu, så er det bare med at få anskaffet dig et spil!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.