Lystfiskeri handler ikke kun om at falde i søvn ved bækken

fluestang
marts 8, 2021 0 Comments

Mange har en ide om, at alle lystfiskere er gamle, sure mænd med en pibe i munden, der mest sidder og sover med en fiskestang i hånden for at komme væk fra konen. Det er naturligvis langt fra tilfældet, men blandt andet det image har betydet, at vi hvert år ser færre og færre lystfiskere. Det er ærgerligt, for lystfiskeri er en enormt alsidig hobby, som for mange går hen og bliver en livsstil. På den ene side er der selvfølgelig den rolige og stille ventetid, som kunne være oplagt for mange fortravlede, særligt unge, danskere. Lystfiskeri er dog også en spændende outdoor hobby på linje med så meget andet, hvis du synes det kan være svært at tro, når du har set lystfiskere stå ved søer rundt omkring, skulle du tage at købe en fluestang prøve kræfter med fluefiskeri.

fluestang

Hvad er fluefiskeri egentlig

Fluefiskeri er nemlig en særlig fisketeknik, hvor man forsøger at få fiskene til at bide på ved at simulere en flues bevægelser. Derfor kastes en kunstig flue konstant ud med en særlig teknik for så langsomt at blive trukket i land. Netop fordi dette er en særlig teknik, der kræver et særligt kast, bruges der også en anden fiskestang, end der bruges til de mere simple former for lystfiskeri. Det er den såkaldte fluestang. Med en fluestang kan du kaste linen enormt langt med den rette teknik, fordi en fluestang har et såkaldt fluehjul og sågar en fiskeline. Hvis du tiltrækkes mere af fluefiskeri end normalt lystfiskeri, fordi du godt kan lide ideen om at være i konstant bevægelse eller bare forfine din teknik, skal du være helt sikker på at købe en fluestang. Hvis du heller ikke har noget imod den mere stillesiddende form for lystfiskeri, der kaldes spinnefiskeri, kan det dog være en idé at lære dette inden.

En større investering

Fluefiskeri er nemlig ofte en lidt større investering i både tid og penge. Først og fremmest skal du selvfølgelig til at bruge penge på en god fluestang, stangens kvalitet betyder unægteligt mere i fluefiskeri. Derudover kan det dog også godt tage sin tid at få øvet teknikken nok til at lægge fluen på vand uden at forstyrre vandet og derved gøre fiskene mistroiske. Hele ideen med fluefiskeri er jo trodsalt at forlede fiskene til at tro, at man er den jagede, indtil man jager den. Derudover er det særligt præcisionen og den indflydelse man har på fiskeriets udfald, der er tiltalende ved at fiske med fluestang. Det kan dog godt tage koste et stykke tid at få oparbejdet den mængde kontrol. Har man dog først stor kontrol over en fluestang, kan det nemt gå hen at blive en hobby for livet. Det er nemlig umådeligt tilfredsstillende at kunne ligge fluen det helt rigtige sted og mærke at fangsten giver pote.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.