Praktikophold i Uganda eller på Zanzibar

Try Medics
september 19, 2021 0 Comments

Try Medics er en virksomhed, der hjælper sundhedsfaglige studenter eller studerende med praktikophold. Praktikopholdene foregår i udlandet, Uganda eller Zanzibar. Udover det faglige man opnår på opholdet, får man også oplevelser på den kulturelle front, som sent vil glemmes. På hjemmesiden Try Medics kan man finde al informationen vedrørende praktikopholdet, og de tilhørende kulturelle oplevelser man kan få.   

Trygge rammer 

Med et praktikophold gennem Try Medics på mellem 4 og 12 uger får man indblik i hospitalsmiljøet. Dette kan være behjælpeligt i den fremtidige karriere inden for sundhedssektoren. Man bliver forberedt og klædt godt på til rejsen og får viden i forhold til de vaccinationer og forsikringer, der skal til. Alle rejsende får desuden adgang til en fælles Facebookgruppe. Når man ankommer til den valgte destination, bliver man taget imod fra lufthavnen og får hjælp til det videre forløb. Man får en god introduktionen til praktikpladsen, og man tildeles mentorer. Udover dette vil der blive fulgt på en dagligt. Man bor i samme hus som resten af holdet hvor der også vil være chauffører, rengøringspersonale og kokke. Der wifi, tv og hyggelige udendørsarealer tilgængelige i husene.  

I 2018 var 330 studerende/studenter afsted på et praktikophold i Uganda eller Zanzibar gennem Try Medics. 

Der er fem programmer for ens praktikophold, Odontologi, Sygepleje, Jordemoderskab og medicin. Når rigtige område er valgt, skal man tage stilling til, om man vil til Zanzibar eller Uganda.  

Forløb 1 – Zanzibar 

Tropeøen, Zanzibar, der ligger ud for Tanzanias kyst, byder på smukke omgivelser og underholdende aktiviteter. På Zanzibar får man medicinske erfaringer primært gennem hospitalspraktikken.  

Udover dette kan man komme på havsafari hvor man fx kan snorkle, se delfiner, komme forbi en lagoon og besøge en lille ø. Man kan også få en decideret delfintur, forskellige rundvisninger, på spicetur på en krydderiplantage og meget mere. Det er også muligt at deltage i flere sociale aktiviteter og få swahili lektioner.  

Forløb 2 – Uganda 

Også i Uganda er det primære fokus medicinsk erfaring og hospitalspraktik. Man kommer til at bo i den hyggelige by Entebbe. Huset man bor i, ligger kun fem minutter væk fra hospitaler man skal være i praktik på. På trods af dette bliver man kørt frem og tilbage. I huset er der tv og WIFI, god udsigt, volleyball baner og mere endnu. 

Der hører en safari weekendtur med i opholdet i Uganda, og man kan opleve alle dyrene på savannen. På denne tur kan man opleve mange vilde dyr som elefanter, giraffer, flodheste, løver, krokodiller, antiloper, leoparder og mange andre dyr. 

Man får desuden en tur til hovedstaden Kampala en anden weekend. En tredje weekend byder på en tur til The White Nile. Floden byder på flere aktiviteter, fx, hesteridning og kørsel på ATV. Man kan her vælge at overnatte med udsigt til Nilen.  

Udover det nævnte er der mange andre ting man lave i Uganda i sin fritid. Man kan besøge botaniske haver, prøve zipline, prøve en trætopsforhindringsbane og meget mere. Der er desuden mulighed for at deltage i teambuilding events, besøge lokale markeder, besøge et shoppingcenter og deltage i afslutningsfesten Try Medics står for.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.