Speedcubing: En ny trend indenfor sportsverdenen

august 24, 2020 0 Comments

De traditionelle rubiks cubes er i de seneste år blevet vældig populære. Hvor det før i tiden handlede om at løse de traditionelle, firkantede 3×3 rubiks terninger, er der i dag kommet en hel masse nye terninger på markedet. En ny trend er opstået: Speedcubing.  

I dag konkurreres der verden over i, hvem som hurtigst og bedst kan løse diverse forskellige speedcubes. Det handler om at gøre det på kortest mulig tid. Der går konkurrence i den, og de såkaldte speedcubing dyrkes nærmest som en sport.  

Om du har lyst til at konkurrere, eller blot løse speed cubes som en art underholdning er op til dig. Sikkert er det, at en speedcube har meget at give dig på forskellig vis, og der findes et stort udvalg af Speed Cube (WCA).

Forbedr din IQ med speedcube 

I mange år har man troet, at ens IQ-intelligens var noget, man var født med. En uforanderlig størrelse, som lå uden for ens egen kontrol. Man måtte affinde sig med at være enten højt eller lavt begavet, når det kom til logisk tænkning og visualisering. I dag er noget andet bevist.  

Nye undersøgelser har vist, at det er muligt at forandre sin IQ i løbet af livet. Pludselig er IQ altså noget, man kan arbejde med, og som man selv har en smule medbestemmelse over. Denne opdagelse var en glæde for mange.  

En måde at træne sin IQ er ved hjælp af en speedcube. Når du sidder og drejer og vender terningen mellem dine hænder, er det din logiske intelligens, du benytter. Denne er det muligt at træne op.  

Den ideelle underholdning 

Udover at kunne forbedre din intelligens, kan en speedcube også i al enkelhed være usandsynlig god underholdning. Når man sidder med speedcuben mellem hænderne, er det svært ikke at blive opslugt og grebet af stemningen.  

Det smarte ved en speedcube er bl.a., at du kan have terningen med dig på farten. Du kan kort sagt tage terningen med dig overalt. Den er perfekt at have med i sin taske, da den jo ikke fylder så meget.  

På denne måde har du altid god og nyttig underholdning ved hånden. Hvis du er i en situation, hvor du skal vente, eller hvor du har lidt ekstra tid, behøver du ikke sidde og kede dig eller kigge på din mobil. I stedet kan du øve dig i at løse speedcubes.  

Tag det skridtet videre 

Hvis du for alvor bliver grebet af at løse speed cubes, og du synes, det er rigtig sjovt, kan du overveje at begynde at konkurrere.  

Der konkurreres verden over i, hvem som hurtigst kan løse de forskellige speedcubes. Der findes flere varianter, og sværhedsgraden varierer. Hvis du kan lide at løse speedcubes og også er et konkurrencemenneske, bør du overveje at begynde at konkurrere i disciplinen.  

Udover at det er sjovt, vil du også møde en masse ligesindede. Det er altid rart at være fælles med andre om de ting, som interesserer én, og som man brænder for.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.