Skal du gå til behandling for din generaliserede angst?

generaliseret angst
december 8, 2020 0 Comments

Desværre er der ret mange mennesker i Danmark, som lider af generaliseret angst. Er du en af de mennesker? I så fald kan denne artikel være rigtig relevant for dig.  

I denne artikel får du en gennemgang af, hvorvidt du skal gå i behandling for din generaliserede angst. Nogle gange er det ikke nødvendigt. Men andre gange er det strengt nødvendigt for, at man kan højne ens livskvalitet. Læs med her, hvis det har interesse for dig og din situation.  

Går det dig på i din hverdag?  

For bedre at kunne vurdere hvorvidt du har brug for behandling, så bliver du nødt til at stille dig selv dette spørgsmål. Går det dig på i din hverdag? Det er altid det spørgsmål man må stille sig selv, før man går i gang med at hyre behandling for ens angst.  

At gå til behandling i forskellige terapiforløb er trods alt ret dyrt. Og det er derfor heller ikke blot en beslutning, som man tager lige uden videre. Naturligvis kan det være en god investering i ens mentale helbred. Men måske kan man klare sig igennem uden at betale for det?  

Det er den tanke mange af os kan have. Men hvis din generaliserede angst går dig meget på i din hverdag, så er det en god ide at overveje at få professionel hjælp til den. Alt efter hvor meget du er påvirket af det i din hverdag, så kan det være rigtig svært for dig at håndtere det alene.  

Måske er det blot for en periode  

Ofte behøver du jo heller ikke at gå til terapiforløb i flere år. Måske har du blot brug for et par samtaler her og der til at få styr på din generaliserede angst igen? Din terapeut kan give dig nogle rigtig gode redskaber, som du kan benytte i din hverdag til at kontrollere din generaliserede angst.  

Det er ikke en god ide at gå og lide igennem længere tid med sin generaliseret angst, hvis nogle få terapisamtaler kan hjælpe en.  

Du ved egentlig ikke, hvor lang tid de terapiforløb vil tage, før du kommer ind til en samtale. Sammen med din terapeut kan du få en ret god fornemmelse af, hvor lang tid du har brug for professionel hjælp i.  

Hvilken terapeut skal du benytte?  

Der er ret mange terapeuter at vælge imellem, hvis du gerne vil have behandling for din generaliserede angst. Det er en god ide at prøve at danne sig et overblik over de muligheder du har i dit nærområde og derefter tage beslutning om, hvilken du mener er den bedste for dig.  

Prøv at vælge en terapeut som har erfaring med at behandle generaliseret angst tidligere. Det er okay at spørge om dette til den første samtale – eller endda at spørge om det i en mail, som man sender afsted til klinikken.  

Jo mere erfaring en terapeut har med at behandle generaliseret angst, jo større sandsynlighed er der for at de kan hjælpe dig.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.