Digitial Asset Management: Teknologiens udvikling

digital asset management
november 6, 2020 0 Comments


Teknologien udvikler sig i en hastig fart, og for at forstå alle de nye koncepter, bliver man nødt til at holde sig opdateret. Der findes efterhånden et hav af muligheder på nettet, hvorpå man kan gøre tingene nemmere for sig selv – fx en hjemmeside som www.encode.eu.

Her kan man hurtigt skabe et overblik og bruge alle de smarte funktioner til det.

Gør det nemmere for dit firma med Digital Asset Management

I en virksomhed bliver der hele tiden planlagt og struktureret, og man holder ofte møder for at informere og tage fælles beslutninger ud fra virksomhedens bedste ve og vel. Der er mange ting, man skal holde styr på, og samtidig skal man lagre de informationer et sted, hvor de ikke bliver væk. Hvis man ikke er oplyst på det teknologiske, er det også uoverskueligt at anvende smartere metoder til fx lagring eller nedskrivning, fordi man netop ikke ved, hvorhen man skal søge.

Dog forstår man bare ikke, hvor meget tid, man kan spare på at have de rigtige programmer at benytte, for selvom den nye teknologi kan være svær at sætte sig ind i, er den indstillet mere brugervenligt og sikkert end de gamle metoder. Med fx Digital Asset Management kan man samle alle virksomhedens filer ét sted, hvor alle medarbejdere har adgang til dem. Her undgår man b.la. den tid, det sommetider tager i drev at finde nogle bestemte filer, og man undgår at kvaliteten forringes i det samme, at de bliver uploadet.

dam

Forstå tidens tendens

Der er med tiden blevet stillet nye krav til en leder. En stor del af at stå i spidsen for en gruppe mennesker, hvad end det er en virksomhed eller noget andet, forpligter sig også på et kendskab til den digitaliserede verden, vi lever i. Det er efterhånden slut med tavler og kridt, og hele måden at samle et forum, er blevet rykket over til skærmen. I og med at teknologien er en styrende kraft, bliver man også nødt til at sætte sig ind i den og dens måde at muliggøre ting på.

Som leder skal man opbygge et stort kendskab til denne tendens, for hvis ikke man gør det, bliver en virksomhed hurtigt tabt i løbet. Det er vigtigt, at man følger med og prøver at bruge de nye redskaber, selvom det kræver, at man sætter sig grundigt ind i det for at forstå effektiviteten. Mange virksomheder er begyndt at bruge Digital Asset Management til at opbevare filer. Det gælder både store filer, lydfiler, billedfiler, videoer og andet, der er behov for at blive delt medarbejderne imellem.

Er teknologien medarbejdernes ven eller fjende?

Når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt teknologien bliver medarbejdernes bedste ven eller værste fjende, handler det i høj grad om, hvordan det bliver formidlet. Netop fordi teknologien udvikler sig så hurtigt, kan man altså godt blive tabt bag en vogn, hvis man ikke har en til at stå i spidsen og oversætte det komplekse redskab. Det er dertil vigtigt, at der bliver skabt en forståelse tidligt i processen, for hvordan teknologien gør arbejdsopgaverne nemmere at samles om, og gerne en snak i et åbent forum, helt lavpraktisk, så man ikke bliver overdøvet af besværligheden til en ny vane, der skal integreres.

Det er også særlig vigtigt, at medarbejderne føler sig set og hørt i implementeringen, for man skal ikke glemme de kompetencer og den viden, de hver især sidder med. Der skal dannes et godt fundament, hvor teknologien kommer til at understøtte netop dette på bedste vis.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.