Måske er et holdingselskab noget for dig?

oprette holdingselskab
juli 13, 2021 0 Comments

Vi har alle drømmen om at tjene penge uden at lave det hårde arbejde. Mange af os føler os fanget i en hverdag, vi ikke kan se os selv i.  

Det er op hver morgen for at arbejde til langt hen på eftermiddagen. Og så for en ret mager løn oven i hatten.  

Derfor går mange rundt med en drøm at tjene mange penge. Så kunne man nemlig bruge sin tid på lige præcis, hvad man har lyst til.  

Derfor er et holdingselskab måske noget for dig. Et holdingselskab kan hjælpe dig med at generere passiv indkomst,  du kan bruge din dyrebare tid på de ting, du bedst kan lide!  

Hvad er et holdingselskab?  

Du sidder måske lige nu og tænker – hvad i alverden er et holdingselskab? Og ja – medmindre man ikke i forvejen er inde i erhvervsverdenen, hører man ikke så ofte om dem. De er dog blevet mere populære, og i dag kan man sågar starte sit eget så let som ingenting på blandt andet nemselskab.  

Et holdingselskab er kort og godt et selskab, der ikke bruges til at have en drift. I stedet bruges selskabet til at købe anparter i andre selskaber. Ved at købe anparter i andre selskaber, får holdingselskabet et økonomisk udbytte uden selv at have en drift.  

Men hvad er pointen, tænker du måske? Pointen er nemlig, at du ved at køre udbyttet gennem et selskab, kan opnå skattemæssige fordele. Ved at køre udbyttet gennem et holdingselskab, kan udbyttet nemlig udbetales skattefrit.  

Modtager du dem direkte, er du tvunget til at betale udbytteskat. Udbytteskatten kan være ret hård. Af de første 54.000 skal der betales 27%. Overstiger beløbet 52.000 skal der så betales 42% af det beløb, der overstiger 54.000.  

Det kan godt være svært at finde ud af  

Det er muligt at opnå endnu flere økonomiske fordele, hvis du selv ejer en driftsvirksomhed ved siden af holdingselskabet. Det ville altså gøre det muligt for dig at udbetale udbyttet af din driftsvirksomhed direkte ind i dit holdingselskab.  

Det eneste, sådan en konstruktion kræver, er, at dit holdingselskab ejer mere end 10% af din driftsvirksomhed. Ejer holdingselskabet under 10%, skal der stadig betales udbytteskat.  

Derudover kan holdingselskabet fungere som pengetank. De penge, der er i et holdingselskab, kan ikke blive opkrævet af kreditorer eller aktører med erstatningskrav. De penge er så at sige fastfrosset.  

Desværre kan det være ret svært at navigere sig i alle reglerne. Alene det at oprette et holdingselskab kan være svært – for slet ikke at tale om to! Det kræver nemlig et stort overblik at kunne sætte sig ind i.  

Heldigvis er det muligt at hyre firmaer til at hjælpe dig med at navigere i reglerne. De kan oprette et holdingselskab for dig, så du ikke selv behøves at sidde med hovedpinen. 

Derudover har mange af firmaerne også advokater tilknyttet, der altid er klar til at hjælpe dig.  

Det betyder, at også du kan oprette et holdingselskab, hvis du har lyst. Det kræver bare, at du kan betale prisen.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.