Find en cykel der passer til dig

cykel der passer
november 26, 2020 0 Comments


En cykel er ikke bare en cykel, og den kommer i mange forskellige former og versioner. Derfor er det en god idé at overveje, hvilken slags cykel man gerne vil have. Nogen mennesker har også flere cykler, alt efter hvad de skal bruge den til. Det kan være rigtig smart, hvis man har mulighed for det.

Sportscykel, til dig der vil cykle stærkt

Sportscykler er uden tvivl en kategori for sig. Det er cykler som udelukkende er skabt til at cykle hurtigt på, men også gerne langt. Der er intet praktisk ved dem, da de gerne skal være så lette som muligt. Nogle sportscykler kan man dog godt bruge til hverdag, de er bare ikke lige så lette. Skal man have en sportscykel af god kvalitet, kan det hurtigt løbe op i mange penge. Det har meget at gøre med materialet. Men der findes også mange forskellige typer sportscykler, og derfor skal du præcisere hvad du skal bruge cyklen til. Du kan blandt andet blive inspireret af cykler inde på https://cykelshoppen.dk.

racer

Hverdagscyklen, med plads til det hele

En hverdagscykel er til dig der gerne vil have en god cykel, men som ikke behøver at ræse derudaf. Det går i dit eget tempo. Her kan du få en cykel, som både har en kurv men også en bagagebærer bagpå. Det giver dig nemlig mulighed for at have en madkurv eller tæppe med til en tur. Det kan også være hvis du skal ned og handle ind, eller have taske med til skole eller arbejde. Bor du i en by med bakker og andet, kan det være en god idé at finde en cykel med syv gear i stedet for tre. Det gør det lidt nemmere at finde et godt tempo til turen.

Mountainbikes, til dig der elsker adrenalin

Denne type cykel bruges til dem der godt kan lide at køre alle andre steder end vejen. Den er bygget specielt til at kunne klare ujævnt terræn, hvilket også forklarer navnet. Det vigtigste ved en mountainbike er klart affjedringen. Cyklen vil ikke holde længe, hvis den er alt for stiv i stellet. Fjedringen er til for at hjulet kan give efter, uden at resten af cyklen følger med.

En mountainbike bruges også ofte til at hoppe over vandhul, sten og andre ting, hvilket også er en årsag til at der skal være god affjedring. Og selvom Danmark er et forholdsvist fladt land, så er der stadig gode steder man kan cykle.

Gør turen nemmere med elcykler

Der er også elcykler til dem der ikke kan klare cykelturen lige så let som andre. Særligt ældre er store forbrugere af elcykler, men flere og flere unge er også kommet med på bølgen. Har man smerter, astma eller bare langt til destinationen, kan en elcykel være en god hjælp. Det kan også være en god start til et vægttab. Hvis alternativet er bil eller offentlig transport, så kan en elcykel være et godt valg. Og så er en elcykel også meget mere miljøvenlig i forhold til en bil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.